Keulakuvat varmoissa käsissä

Göteborgin merenkulkumuseo Akvarietissa ovat käynnissä laajat saneeraustyöt ja lisärakennuksen rakennustyöt. Näyttelyesineet on siirretty väliaikaiseen säilytykseen töiden ajaksi. Hankalimpien esineiden purku- ja siirtotöissä museo luotti MTAB:n asiantuntemukseen.

“Työ sujui hyvin, vaikka esineet olivat suuria ja niitä oli kiinnitetty kattoon ja seinille. Ennen purkutöiden aloittamista suunnittelimme ja koordinoimme tehtävät huolellisesti. Joidenkin esineiden kuljetusta varten oli rakennettava telineet. Yksi esine riippui portaikossa, jossa kattokorkeus oli noin kuusi metriä. Siirrettäviin esineisiin kuuluivat muun muassa isokokoinen purjelaivan masto ja suuret rauta-ankkurit”

— kertoo MTAB:n projektikoordinaattori Mikael Ekman Stewart.

Göteborgin merenkulkumuseo Akvariet tutkii meren ja ihmisen ikiaikaista suhdetta. Museo vihittiin käyttöön vuonna 1933, ja se on siitä lähtien ollut suosittu vierailukohde lukuisine pysyvine ja vaihtuvine näyttelyineen. Suuri akvaario on tarjonnut kävijöille mahdollisuuden tutustua pinnanalaiseen elämään lähietäisyydeltä. Nyt kuitenkin puhaltavat muutoksen tuulet, sillä museo on saneerauksen ja lisärakennuksen tarpeessa. Rakennustöiden valmistuttua merenkulkumuseo Akvariet on tarkoitus avata jälleen vuonna 2021. Tiloja alettiin tyhjentää syksyllä 2018.


Isoja ja hankalan muotoisia esineitä

Ennen töiden aloittamista useita herkkiä ja isokokoisia esineitä piti saada siirrettyä säilytykseen turvallisesti. – Monia esineistä ei ollut siirretty vuosiin. Nyt tilat oli kuitenkin tyhjennettävä, ja päätimme luottaa vaativimmissa siirtotehtävissä asiantuntijoihin. Siirrettävänä oli useita isoja ja hankalan muotoisia esineitä, kertoo Göteborgin kaupungin kulttuurihallinnon konservaattori Jessica Lindevall.

Harkitut ratkaisut

Näyttelyesineet ovat säilytyksessä siihen asti, kunnes museo vihitään uudelleen käyttöön. Useimmat esineet kuljetettiin säilytykseen erikoisvalmisteisilla lavoilla, jotka helpottavat museon omaa työtä jatkossa.

– Työskentely MTAB:n kanssa sujui kitkattomasti. He työskentelivät tehokkaasti ja heillä oli soveltuvat tekniset ratkaisut. Monet näyttelyesineistä olivat hankalan muotoisia, kuten yli kahden tonnin painoinen pronssinen kanuuna. Lisäksi siirrettävänä oli useiden metrien pituisia keulakuvia, jotka oli kiinnitetty seinälle ja jotka piti kuljettaa alas portaita, Jessica Lindevall kuvailee.

– Tällaisissa tilanteissa MTAB:n taideasiantuntijat kehittävät ratkaisut kohdekohtaisesti, Mikael Ekman Stewart selittää. Tässä tapauksessa ratkaisuksi muodostuivat erikoisrakenteiset telineet, joilla varmistettiin, että näyttelyesineet pysyivät vahingoittumattomina siirron aikana.MTAB on logistiikkakumppani koko matkan

Ennen

Suunnittelemme, rakennamme, rakennamme pakkausmateriaaleja ja hallitsemme logistiikkavirtoja. Toimimme testaamalla, konfiguroimalla ja pakkaamalla turvallisen kuljetuksen.

Aikana

Kuljetamme erityisesti suunnitelluilla ajoneuvoilla ja koulutetulla henkilökunnalla arkaluonteisia tuotteita Pohjoismaissa ja ympäri maailmaa.

Jälkeen

Varmistamme, että tuotteesi ovat aina käyttökelpoisia sellaisten palvelujen kautta kuin pakkauksen purkaminen, asentaminen ja sijoittaminen. Tarjoamme myös pakkausten poistoa ja kierrätystä.


Anna meidän ratkaista logistiset haasteesi

Kontakta oss