Terrakotta-armeija tukholman itäaasialaisessa museossa

Osia maailmankuulusta kiinalaisesta terrakotta-armeijasta oli esillä Itäaasialaisessa museossa vuonna 2011. Näyttely oli ainutlaatuinen, sillä se järjestettiin todella upeassa ympäristössä ja sisälsi myös muilta vastaavilta hautapaikoilta tehtyjä uudempia löytöjä. Näyttelyssä kävi yli 350 000 ihmistä.

MTAB hoiti koko kuljetustoimeksiannon Xi’anista Tukholmaan ja takaisin Kiinaan. Toimeksiantoon sisältyi myös kaikkien esineiden pakkaaminen.

Ruotsiin kuljetettiin yhteensä noin 75 kuutiometriä ainutlaatuisia kulttuuriaarteita, joiden kokonaispaino oli noin 12 tonnia. Ensin esineet vietiin neljällä taidekuljetusautolla Pekingiin, sieltä lentoteitse Kööpenhaminaan ja lopuksi kahdella peräkärryllisellä taidekuljetusautolla Tukholmaan.

– Se oli upea, monimutkainen ja suuri tehtävä, sanoo kuljetusta hallinnoinut MTAB:n taide- ja esitysosaston projektipäällikkö Jennifer Nilsson. Kiinalainen yhteistyökumppanimme, huolintayritys Huaxie, kuljetti näyttelyn kokonaisuudessaan Xi’anista Pekingiin neljällä kuorma-autolla ja lastasi esineet kuljetuslennolle Kööpenhaminaan.

Kööpenhaminassa esineet vastaanotti Itäaasialaisen museon kuriiri, joka oli mukana koko matkan Tukholmaan saakka. Näyttely tullattiin MTAB:n turvavarastossa, josta esineet kuljetettiin muutaman päivän aikana museoon.

– Osa laatikoista oli liian suuria mahtuakseen kalliotilaan. Niinpä rakensimme sisäänkäynnin ulkopuolelle teltan, johon kuorma-auto pystyi ajamaan ja jossa purimme esineet, kertoo Nilsson. Lisäksi rakensimme väliaikaisen, 63 metriä pitkän kuljetustien, jotta laatikot eivät tärisisi siirtäessämme niitä paikoilleen.

Itäaasialaisen museon konservaattorit olivat Xi’anissa ja käyttivät seitsemän intensiivistä päivää 316 näyttelyesineen tarkastukseen ja pakkaamiseen.

Useimmat esineet pakattiin erillisiin sisälaatikoihin, jotka sijoitettiin suurempien kuljetuslaatikoiden sisään. Suurten terrakottasotilaiden ja neljän hevosen pronssivaunujen pakkaamiseen kului kolme päivää. Hahmot asetettiin ensin pystyasentoon erikoisvalmisteisiin laatikoihin, minkä jälkeen laatikot käännettiin vaaka-asentoon ja kannet suljettiin.MTAB on logistiikkakumppani koko matkan

Ennen

Suunnittelemme, rakennamme, rakennamme pakkausmateriaaleja ja hallitsemme logistiikkavirtoja. Toimimme testaamalla, konfiguroimalla ja pakkaamalla turvallisen kuljetuksen.

Aikana

Kuljetamme erityisesti suunnitelluilla ajoneuvoilla ja koulutetulla henkilökunnalla arkaluonteisia tuotteita Pohjoismaissa ja ympäri maailmaa.

Jälkeen

Varmistamme, että tuotteesi ovat aina käyttökelpoisia sellaisten palvelujen kautta kuin pakkauksen purkaminen, asentaminen ja sijoittaminen. Tarjoamme myös pakkausten poistoa ja kierrätystä.


Anna meidän ratkaista logistiset haasteesi

Kontakta oss