VODOO TUKHOLMAN MAATILALLA

Tukholman etnografisessa museossa oli vuonna 2011 täysin ainutlaatuinen näyttely Haitin uskonnon symboleista – Voodoo. Tai vodou, kuten se kirjoitetaan Haitissa.

Clas Günther, Ethnographic-näyttelypäällikkö ja kuraattori, aiheen asiantuntija Michael Barret opastavat meitä näyttelyn läpi viikkoa ennen sen avaamista. Normaalisti stressaavaa aikaa näyttelyrakentajille, mutta sekä Clas että Michael ovat rauhallisia. Heidän valmistelutyönsä on jatkunut yli vuoden ajan ja nyt viimeiset parannukset ovat käynnissä osastotyöllä ja valaistuksella.

Amerikkalaisista elokuvista ja muista lähteistä peräisin olevilla voodoo-kuvilla ruokittu näyttely on, ellei herääminen, todellinen yllätys. Matkalla vodounien valon ja pimeyden voimien läpi kohtaat kiehtovia ja salaperäisiä esineitä. Objektit, joita ei voi kuvitella olevan olemassa.

Clas Günther kertoo yksityiskohtaisesti melkein 300 esineen kuljettamisesta, varastoinnista, purkamisesta, lajittelusta ja valmistelusta. Pienistä nukkeista suuriin peileihin. Kaikki alunperin Haitin keräilijältä Marianne Lehmanilta, joka melkein viisikymmentä vuotta sitten alkoi ostaa nykyään maailman suurinta Vodou-esineiden kokoelmaa.
Näyttely on koottu kansainväliseksi kiertueeksi. Sitä on aiemmin näytetty Genevessä, Berliinissä, Amsterdamissa, Göteborgissa ja Bremenissä.

– Näyttely tuli meille Berliinistä isossa perävaunun kuorma-autossa MTAB: n hoidosta. Sitten meillä oli neljä viikkoa aikaa valmistaa hauraat esineet varastossa, joka oli tyhjennettävä tätä tarkoitusta varten, Clas Günther kertoo.MTAB on logistiikkakumppani koko matkan

Ennen

Suunnittelemme, rakennamme, rakennamme pakkausmateriaaleja ja hallitsemme logistiikkavirtoja. Toimimme testaamalla, konfiguroimalla ja pakkaamalla turvallisen kuljetuksen.

Aikana

Kuljetamme erityisesti suunnitelluilla ajoneuvoilla ja koulutetulla henkilökunnalla arkaluonteisia tuotteita Pohjoismaissa ja ympäri maailmaa.

Jälkeen

Varmistamme, että tuotteesi ovat aina käyttökelpoisia sellaisten palvelujen kautta kuin pakkauksen purkaminen, asentaminen ja sijoittaminen. Tarjoamme myös pakkausten poistoa ja kierrätystä.


Anna meidän ratkaista logistiset haasteesi

Kontakta oss